Wat doet een VPN?

Wat doet een VPN?

Fundamentele principes van VPN zijn erg belangrijk en cruciaal. In ons bedrijf gelooft iedereen dat persoonlijke informatie op enigerlei wijze persoonlijk moet blijven, en de schending van dat feit ruïneert de wereld van binnenuit. Helaas begrijpen veel mensen nog steeds niet alle impact van VPN en zeggen dat het onnodig is.

Om die mensen te laten geloven in de noodzaak van VPN, is het beter om zonder bescherming te laten zien wat er met uw persoonlijke gegevens gebeurt.

Hoe gegevens worden overgedragen met en zonder VPN

Tegenwoordig gebeurt bijna alles online: verschillende producten kopen, energierekeningen betalen en financiële transacties. En daarom komt veel informatie rechtstreeks op het net en is onbeveiligd.

Er is een perfect voorbeeld van hoe het niet gebruiken van een VPN eruit ziet. Stel je voor dat je persoonlijke gegevens je meubels zijn, en je hebt een enorm huis, gevuld met die meubels. En elke dag ga je naar je werk en laat je de toegangsdeur open in de overtuiging dat er niemand binnen zal komen. Maar in onze hedendaagse wereld is niets en niemand veilig. Iedereen wil leven en daarmee wat geld verdienen. Veel mensen doen het illegaal door te stelen. En hetzelfde kan jou overkomen. En nu moet je meer dan twee keer nadenken of je die deur voor iedereen open wilt laten?

Jouw online buurt is het hele internet en de huizen in die buurt zijn de servers. Daarom communiceren alle huizen in uw buurt met elkaar, wisselen ze wat informatie (websites) uit en bezitten ze natuurlijk uw vertrouwelijke gegevens als u online bent. Misschien is een deel van die informatie nutteloos, maar hoe zit het met cijfers en wachtwoorden van uw creditcards?

Je zou kunnen denken dat HTTPS het werk doet, maar het is niet afdoende.

HTTPS beschermt alle gegevens die worden verzonden tussen de website en de browser die een individu gebruikt. Een afbeelding van het slot en een groene lijn in het browseradres duidt de HTTPS aan. Als u verbinding maakt met Wi-Fi buitenshuis, zullen uw persoonlijke gegevens op elk moment weerloos zijn, ook al biedt HTTPS tijdens het online zoeken een soort van bescherming. Als we de analogie met het huis eraan herinneren, is het vergelijkbaar alsof we de deur sluiten, maar niet op slot doen. Het beschermingsniveau is hoger, maar niet het hoogste, en nog steeds kwetsbaar.

Als u geen VPN gebruikt, kunt u vreselijke gevolgen ondervinden, zowel via het thuisnetwerk als via wifi buitenshuis. Thuis sta je constant onder toezicht van je internetprovider, die alle informatie bijhoudt. Hoe zit het met Wi-Fi-netwerken buitenshuis – ze zijn erg weerloos tegen hackers, die binnen enkele seconden alle gewenste informatie van uw apparaat kunnen krijgen.

Integendeel, VPN beschermt uw apparaten en u persoonlijk tegen het lekken van gevoelige informatie, aangezien de kern van die informatie niet meer uw eigen IP-adres is. U gebruikt de server om uw locatie en browsegeschiedenis te verbergen. VPN beschermt u tegen hackers en overheidsproblemen, zoals besproken in de voorgaande paragrafen. Al je gegevens zijn volledig gecodeerd met VPN, dus je kunt rustig slapen.

Veelvoorkomende redenen om een ​​VPN te gebruiken

Er zijn verschillende redenen waarom personen VPN gebruiken. Verschillende mensen willen verschillende soorten en niveaus van bescherming, daarom gebruiken sommigen van hen VPN voor specifieke behoeften, en andere alleen om de bestaande beveiliging die door antivirusprogramma’s wordt verleend te vergroten .

De meest populaire en algemene reden om VPN te gebruiken, is dat niemand (overheid, internetproviders, marketingbureaus enz.) Uw persoonlijke activiteiten online kan traceren en opslaan.

Bijkomend motief waardoor veel mensen VPN gebruiken, is hun wens om toegang te krijgen tot beperkte sites in hun land, zoals Netflix, streaming inhoud, of gewoon om specifieke beperkingswetten van de staat te vermijden.

De reden waarom mensen een VPN gebruiken, is om online meer anoniem te zijn. In een tijd waarin onthullingen van openbare gegevens die op duistere manieren worden gebruikt, dagelijkse kost zijn geworden, is het privé houden van privé-informatie belangrijker dan ooit.

De laatste reden om VPN te gebruiken is gewoon om meer privacy voor jou als persoon te krijgen. Tegenwoordig is het ongelooflijk moeilijk om onaangeroerd te blijven en je te verstoppen, iedereen weet veel over iedereen. Daarom doen we allemaal hun best om onze vertrouwelijke informatie tegen anderen te beschermen.