Wat doet een VPN / wat is VPN-bescherming?

Wat doet een VPN / wat is VPN-bescherming?

Met deze technologie kunnen internetgebruikers een ander netwerk gebruiken terwijl ze op internet surfen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen VPN kunnen gebruiken. De meest populaire zijn dat ze toegang willen tot een website die in hun gebieden verboden is of dat ze misschien hun gegevens niet willen verliezen tijdens het gebruik van een openbare wifi-verbinding.

Het oorspronkelijke doel van het ontwikkelen van de VPN was echter niet de manier waarop deze tegenwoordig wordt gebruikt. In de eerste plaats gebruikten mensen VPN om verbinding te kunnen maken met hun collega’s in een privénetwerk of om gewoon vanaf elke plek toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Deze technologie werkt op een manier dat het uw verkeer naar een ander netwerk stuurt, wat u op zijn beurt tal van voordelen biedt. Zoals we al zeiden, omvatten ze toegang tot gesloten netwerken of verbinding maken met het externe netwerk, gewoon vanaf waar u zich bevindt.

Wat is een VPN en hoe helpt het mij?

Simpel gezegd, de service verzendt uw verbinding naar een ander netwerk op een ander apparaat, dat een server wordt genoemd. U surft gewoon op internet via het netwerk van het apparaat. De server kan zich overal ter wereld bevinden. Als u er verbinding mee maakt, krijgt u toegang tot verschillende bronnen die in uw land verboden zijn.

Hier is de lijst met de basiszaken die VPN de gebruikers biedt:

 • Gebruik alle websites en webbronnen, ongeacht het land waar u zich bevindt.
 • Geniet van streamingdiensten.
 • Vermijd onbetrouwbare internetverbindingen.
 • Uw echte locatie verbergen tijdens het surfen op internet
 • Meer beveiliging krijgen tijdens het gebruik van Torrent.

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om een ​​VPN te gebruiken om de veiligheid te garanderen tijdens het gebruik van een openbaar netwerk of om toegang te krijgen tot films en shows die in uw land niet toegankelijk zijn. Nog een ding waarvoor de VPN wordt gebruikt, is om inhoud te downloaden via torrents en niet gepakt te worden.

Hoe krijg je een VPN en welke moet je kiezen?

Er zijn veel manieren om met een VPN te werken. U kunt gewoon vanaf uw werkplek verbinding maken met het netwerk of om een VPN-server bij u thuis te ontwikkelen. De meest voorkomende reden waarom gebruikers VPN toepassen, is om de content te zien te krijgen die in hun land niet toegankelijk is of om wat torrents te doen en niet gepakt te worden.

De eenvoudigste manier om een ​​ander netwerk aan te sluiten om op internet te surfen, is door enkele van de onderstaande websites te bezoeken en de client te downloaden, die beschikbaar is voor elk apparaat met elk besturingssysteem.

 • ExpressVPN – de service is heel goedkoop en is zeer eenvoudig te leren hoe om te gebruiken. Het maakt het mogelijk om eenvoudig en veilig toegang te krijgen tot gegevens of torrenting.
 • Tunnelbear – een goede optie voor degenen die zichzelf willen beschermen tegen de onbetrouwbare verbindingen. Het biedt ook een gratis proefperiode. Het is echter niet zo goed om films te kijken of torrent te gebruiken.
 • StrongVPN – het kost wat tijd en moeite om alle functies van de server te begrijpen en erachter te komen hoe je deze moet gebruiken, maar het is best goed voor het bekijken van media-inhoud en torrenting.
 • ExaloVPN – de beste optie vergeleken met de prijs en de functies die u krijgt. Het is gemakkelijk te gebruiken en niet te verwarren met opties die u niet nodig heeft.

Wees niet bang om uw geld te verliezen als de applicatie niet bij u past. Een aantal services biedt u een gratis proefperiode aan om te beseffen of deze goed voor u is.

Hoe werkt een VPN?

Als u de VPN op uw apparaat of gadget inschakelt, betekent dit dat u verbinding maakt met het netwerk van een ander apparaat dat zich elders in de wereld bevindt. VPN is een beveiligingssoftware die uw internetverbinding beschermt. Hiermee kunt u ook veilig gegevens verzenden en ontvangen door verbinding te maken met een externe server, waar ook ter wereld. Nog een interessant feit is dat de VPN-technologie zijn gebruikers toegang geeft tot alle inhoud die niet beschikbaar is in hun land of regio. U zult ook uw gegevens moeten beschermen terwijl u een openbaar netwerk gebruikt, en VPN is de meest uitstekende oplossing voor dit probleem.

Tijdens het surfen op internet via de computer, verbonden met de VPN, krijgt u toegang tot de site door middel van de gecodeerde VPN-link. Alle signalen en acties worden verwerkt via de server, waarop uw computer is aangesloten. Als u bijvoorbeeld een website bezoekt via de Italiaanse server, ziet de website u als een Italiaanse gebruiker.

Ander voorbeelden van gebruik van VPN’s

In wezen zijn VPN’s buitengewoon eenvoudig en duidelijk. Ze stellen gebruikers echter in staat om tal van acties uit te voeren:

 • Verbind met het werkpleknetwerk overal ter wereld: deze technologie is gebruikelijk bij degenen die regelmatig reizen, maar toch verbonden moeten zijn met hun bedrijfsnetwerk. Alle gegevens worden verzonden via het enkele netwerk; daarom is het veilig en betrouwbaar.
 • Maak verbinding met het thuisnetwerk van overal ter wereld: er is een mogelijkheid om uw eigen privénetwerk te creëren om verbinding te maken met uw lokale thuisnetwerk. Op deze manier kunt u via het bureaublad van uw thuiscomputer werken, toegang krijgen tot bestanden erop, enzovoort.
 • Bescherm uw surfgeschiedenis tegen andere gebruikers door verbinding te maken met het VPN-netwerk: terwijl u verbonden bent met een openbaar netwerk, is het essentieel om uw activiteit te beveiligen tegen iedereen die kan kijken naar wat u doet. De eenvoudigste manier om meer beveiliging te krijgen, is door verbinding te maken met de VPN. Wanneer iemand uw activiteit probeert te zien, ziet hij niets anders dan het stabiele VPN-beveiligingsnetwerk. Onthoud dat zelfs als uw internetprovider uw activiteit niet kan volgen, de VPN-provider nog steeds uw acties kan volgen (tenzij de VPN-provider geen logs bijhoudt).
 • Bezoek bronnen die in bepaalde regio’s geblokkeerd zijn: als u een inwoner van de VS bent en tijdens het reizen een Netflix-serie wilt kijken die niet beschikbaar is in die regio of dat land, kunt u verbinding maken met de VPN-server en genieten van alle inhoud die u maar wilt.
 • Vermijd internetbeperkingen: het meest verbazingwekkende voorbeeld is het Chinese volk, dat Chinese beperking van specifieke bronnen op internet vermijdt. De Chinese regering werkt er echter consequent aan om te voorkomen dat hun mensen naar ongewenste inhoud kijken.
 • Toegang krijgen tot de inhoud: de waarheid is dat veel mensen VPN toepassen om verschillende bestanden op hun computer te kunnen krijgen met behulp van torrent. Dit helpt niet alleen wanneer u illegale inhoud probeert te krijgen, maar ook wanneer u denkt dat het downloadproces veel sneller kan verlopen. In dit geval helpt VPN-technologie de torrent om bestanden sneller op te slaan.