Waarom een ​​VPN-service gebruiken?

Waarom een ​​VPN-service gebruiken?

Aanvankelijk was de VPN- technologie gemaakt voor zakelijke doeleinden. Werknemers van het bedrijf konden verbinding maken met hun werkpleknetwerk terwijl ze op internet surfen vanaf een afgelegen plek elders in de wereld. De bedrijven hadden een veilige verbinding nodig om te voorkomen dat de waardevolle gegevens in handen van hackers terechtkwamen. Tegenwoordig wordt de VPN nog steeds voor dat doel gebruikt, maar wordt het nu voornamelijk door individuen gebruikt om hun eigen gegevens te beveiligen tijdens het surfen op internet.

De VPN-verbinding biedt verschillende voordelen. Het beveiligt uw gegevens terwijl u op internet surft en u krijgt de mogelijkheid om het IP-adres uit elke regio ter wereld te kiezen. Dit alles geeft aan dat internetgebruikers tegenwoordig veel nuttige dingen kunnen krijgen tijdens het gebruik van de VPN. Ze zijn als volgt:

  • Beveiliging van de gegevens tijdens het verbinden met het openbare netwerk
  • Toegang tot de inhoud, wanneer het niet beschikbaar is in uw land (blokkade)
  • Verboden sites bezoeken
  • Ontsnappingscontrole
  • Stop ISP-tracering
  • Voorkom prijsongelijkheid

Het lijkt erop dat de VPN-technologie voor iedereen veel mogelijk maakt. Er zijn gamers die de VPN toepassen bij hun spelactiviteiten.

VPN’s maken het veilig om openbare wifi te gebruiken. Hier is de reden:

Iedereen houdt ervan verbinding te maken met de gratis openbare wifi en urenlang op internet te surfen. Maar toch stelt u veel van uw waardevolle gegevens bloot voor ongewenste acties.

Hier is een kort overzicht van de openbare internetverbinding. Ten eerste is het niet veilig, aangezien iedereen toegang kan krijgen tot uw gegevens. Sommige ervaren hackers kunnen uw activiteit gemakkelijk traceren, wachtwoorden stelen, enzovoort.

Uitleg van de gevaren van gratis openbare wifi

De hackers kunnen uw gegevens van de bankrekeningen stelen, uw persoonlijke chats gebruiken om uw zwakke plekken te bepalen, waarvoor ze mogelijk geld van u krijgen. Bovendien kunnen ze uw identiteitsgegevens stelen om deze voor hun eigen doeleinden te gebruiken, zoals een lening aangaan voor uw naam. En dit zijn maar een paar voorbeelden.

Maar wanneer u de VPN-applicatie inschakelt, wanneer u op internet surft in de openbare ruimte, bent u er zeker van dat de hackers uw gegevens niet krijgen. Het enige dat ze kunnen zien, is de gecodeerde cypher, die onmogelijk te decoderen is. Het lijkt op het bezitten van uw individuele wifi-plek, waar niemand uw gegevens kan stelen.

Stream waar je wilt

Interessant feit: streamingplatforms bieden verschillende content voor inwoners van verschillende landen in de wereld. Stel je voor dat je een buitengewoon interessante serie begon te kijken en toen op vakantie in een ander land ging, in de hoop dat je doorgaat met kijken naar je favoriete seizoen. Het lijkt er echter op dat de serie niet wordt ondersteund in het land waar u net bent gekomen. Dat is een probleem. Wie had gedacht dat dit zou kunnen gebeuren?

Maar maak je geen zorgen. De meest slimme programmeurs van deze wereld hebben ontworpen wat we de VPN noemen. Daarom bent u van harte welkom om verbinding te maken met elke server uit elke beschikbare regio van de wereld. Selecteer gewoon uw thuisland uit de lijst met beschikbare servers en dan bent u er nu virtueel! Je kunt nu je favoriete serie blijven kijken in het vakantieland, waar het nu niet meer beperkt wordt!

Toegang tot geblokkeerde websites

Het komt voor dat wanneer u een specifieke site op internet wilt bezoeken vanaf een ander netwerk, dit vaak wordt beperkt door die provider. Kinderen mogen bijvoorbeeld hun tijd niet doorbrengen op sociale netwerken op scholen. Maar wat als er iets dringend of belangrijks is voor hun opleiding?

De VPN-technologie helpt u eventuele beperkingen te overwinnen die door de provider of de overheid kunnen worden opgelegd. Als u hiermee verbinding maakt, wordt uw apparaat verborgen in een tunnel, van waaruit u toegang kunt krijgen tot inhoud of websites waartoe u voorheen geen toegang had.

Over het algemeen betekent het downloaden van de VPN-applicatie naar uw apparaat dat u nu toegang heeft tot alles wat u voorheen niet kon.

Voorkom censuur

Sommige landen zijn democratischer dan andere. En in die, die minder democratisch zijn, is er een enorme beperking van tal van services. Het beste voorbeeld is China, dat zijn burgers niet toestaat alle Google-, Twitter- en Facebook-services te gebruiken. Het zijn dus niet alleen deze drie websites of apps, maar ook al hun toevoegingen, zoals YouTube, Instagram, Messenger enzovoort. Mensen hebben niet eens toegang tot onze gebruikelijke populaire FaceTime-app. Je denkt misschien dat het je niet zal raken, maar stel je voor dat je besluit naar Aziatische landen te reizen. Dan stuit je meteen op zulke problemen. In dit geval zal de VPN uw reis opslaan en u toegang geven tot al deze services.

Wanneer u de VPN inschakelt, wordt al uw verbinding verzonden via de server, die zich in een andere regio bevindt, waar al uw benodigde websites zijn toegestaan.

Ontwijk tracking

Dit is een belangrijke kwestie. ISP staat voor Internet Service Provider. Kortom, dit zijn bedrijven die u toegang tot internet bieden. Bedrijven zoals Sky, AT&T, Verizon en andere kunnen al uw activiteiten op internet volgen. Behalve dat ze u in de gaten houden, kunnen ze ook alle gegevens van uw acties opslaan.

Overigens slaan ISP-bedrijven in het Verenigd Koninkrijk het hele jaar door alle gegevens van uw activiteiten op. Alles wat u online doet, wordt door die bedrijven opgeslagen. Bovendien kunnen dergelijke bedrijven in de VS alle gegevens opslaan en deze zeer duur verkopen, zelfs zonder uw toestemming te vragen. De kopers van dergelijke informatie zijn meestal marketingbedrijven.

Door een VPN te gebruiken, kan uw ISP niet bijhouden wat u online doet.

Gebruik VPN als u zich tegen dergelijke regelingen moet verdedigen. Met een dergelijke service kunt u al uw browsegeschiedenis coderen, zodat alleen u deze kunt bekijken. Er gebeurt niets zonder uw eigen beslissing.

Voorkom prijsdiscriminatie

Wat is prijsdiscriminatie ? Het is een proces waarbij bedrijven verschillende prijzen aanbieden aan verschillende mensen, afhankelijk van hun materiële status en locatie. En helaas komen zulke dingen elke dag voor.

Prijsdiscriminatie wordt gemakkelijker gemaakt wanneer bedrijven toegang hebben tot uw locatie. Als je in dure steden als Parijs of New York woont, heb je waarschijnlijk hogere salarissen en kun je voor sommige producten meer betalen. Daardoor is de kans groter dat u wordt blootgesteld aan te dure aanbiedingen. Het komt het vaakst voor in de luchtvaartindustrie, maar het gebeurt overal. De eerste reden waarom het gebeurt, is de wens van de bedrijven om meer te verdienen.

VPN helpt je om van locatie te veranderen, waardoor je beschermd wordt tegen een fenomeen als prijsdiscriminatie.

Als u een VPN gebruikt, kunt u hogere prijzen vermijden op basis van uw locatie

Als het u vreemd en vreselijk lijkt, is er nog een voorbeeld van het verkopen van uw persoonlijke gegevens: als we het hebben over de VS en de mogelijkheden van de bedrijven om winst te maken met uw eigen browsegeschiedenis, is er nog een voordeel voor adverteerders: ze kunnen te hoge prijzen betalen die producten die u het vaakst gebruikt.

Hier is het meest gedetailleerde voorbeeld: je hebt je mooie tv-serie op internet bekeken en nu is het afgelopen en wacht je vol verwachting op een nieuw seizoen. En op de releasedag van dat seizoen zie je dat je nu moet betalen om ernaar te kijken. Waarom gebeurt het? Het antwoord is simpel: je provider weet dat je echt van die series houdt en begint geld aan je te verdienen. Om dit niet te laten gebeuren, kunt u VPN gebruiken. Uw ISP weet niet wat u doet en kan die informatie daardoor niet verkopen.

Waarom is online privacy zo belangrijk?

Met de uitbreiding van de internetindustrie wordt het voor IPS gemakkelijker om je hele leven lang te worden blootgesteld aan een groot aantal advertenties en promoties om meer geld te verdienen. Tegenwoordig brengen steeds meer mensen hun tijd online door in zoeksystemen, sociale netwerken, vermakelijke applicaties uit de App Store, enzovoort. Daarom wordt iedereen waarschijnlijk de hele tijd gecontroleerd. De redenen waarom IPS uw persoonlijke gegevens opslaat, zijn ofwel om geld te verdienen met promoties of vanwege de behoeften van de staat.

Persoonlijke gegevens van iedereen moeten persoonlijk blijven. Het is van vitaal belang om het te beschermen tegen dergelijke tracking en opslag door providers. En het is aan jou of je onder toezicht staat van je regering, lijdt aan cyberaanvallen en de hele tijd verschillende verleidelijke promoties van reclamebureaus ziet of VPN gebruikt en je leven beschermt.

Hoe een schild in het midden van de verschillende aangesloten apparaten kan worden geplaatst

Om erachter te komen waarom het zo gevaarlijk is, stelt u zich eens enkele hackers voor die uw “beschermde” gegevens gebruiken om al het nodige te halen uit uw online activiteiten om toegang te hebben tot uw creditcards, financiële informatie en alleen persoonlijke zaken.

Terwijl u uw activiteiten op internet bijhoudt, kan uw ISP alle informatie vinden over wat u graag eet, drinkt, uw eigen gedrag en voorkeuren. De kwestie is dat het vertrouwelijk blijft en dat alleen u er toegang toe moet hebben.

Je realiseert je misschien niet eens alle vreselijke gevolgen, wanneer de autoriteiten je constant in de gaten houden en proberen meer over jezelf te weten te komen. Ze hebben alle nodige capaciteiten om u te verbieden alles te doen wat ze willen op internet. En op basis van uw voorkeuren, die ze constant volgen, kunnen ze u dwingen illegale dingen online te doen. Nu moet u nadenken of het veilig genoeg is om uw regering te vertrouwen en hen toe te staan ​​uw persoonlijke gegevens te gebruiken.

Alles kan in één seconde veranderen, zelfs zonder dat u het merkt.

En het is niet aan jou om voor anderen te beslissen of ze hun persoonlijke gegevens willen beschermen of niet. Als u gelooft dat u alles goed doet, volgens de morele code en niets hoeft te worden verborgen voor de autoriteiten, ga er dan niet vanuit dat u de enige ter wereld bent. Iedereen heeft het recht en de vrijheid van meningsuiting en niemand mag anderen hierom in negeren.

Ieder van ons heeft geheimen en we willen ze allemaal verbergen. Het is niet juist om naar de persoonlijke zaken van een individu te kijken, waarbij alle vrijheid van denken en meningsuiting die ons is verleend, wordt onderdrukt. Als je weet dat je wordt gevolgd, durf je niet eens je vinger te bewegen. Het kan in de toekomst tegen u worden gebruikt.