Zijn VPN’s gratis?

Er zijn twee soorten VPN’s: sommige zijn echt gratis. Anderen kunnen u vertellen dat ze ook gratis zijn en tegelijkertijd geld verdienen met uw persoonlijke gegevens. Wees erg voorzichtig.

  • Zwakke protocollen – Bijna alle VPN’s die gratis diensten aanbieden, bieden u technologie als PPTP (Point to Point Tunneling Protocol), maar wordt tegenwoordig als verouderd beschouwd. Het werd opgericht in het begin van de jaren negentig en sinds die tijd zijn er veel zwakke punten gevonden. De bescherming kan binnen enkele minuten worden gecrasht vanaf de normale computer, terwijl u thuis zit.
  • Lage snelheden – We houden er allemaal van om iets gratis te krijgen, wat betekent dat een groot aantal mensen tegelijkertijd zaken op internet doet. Dit zorgt ervoor dat de pagina’s ongelooflijk langzaam worden geladen.
  • Downloadlimieten – Door VPN gratis te gebruiken, kunt u vaak niet meer downloaden dan u wilt.
  • Minder locaties – Gratis VPN kan u niet verschillende plaatsen bieden, zoals een betaalde.
  • Adverteren – Iedereen moet geld verdienen om te leven en dat geldt ook voor gratis VPN- leveranciers: ze bieden u hun diensten gratis aan, maar u moet er rekening mee houden dat u tijdens uw internetsessie te maken krijgt met een enorme hoeveelheid advertenties en promoties.

In het geval dat u besluit het al dan niet te proberen, kan ons bedrijf AVG Secure VPN u een speciale aanbieding doen, waarmee u een gratis proefperiode van 30 dagen kunt gebruiken. U hoeft niet te betalen: probeer het en beslis dan of u door wilt gaan of niet.