Wat betekent “geen logboekregistratie”?

Elke keer dat er iets op de computer gebeurt, wordt dit opgenomen. En het kan op verschillende manieren worden gebruikt. Soms helpt het bijvoorbeeld technische specialisten om het kernprobleem te achterhalen wanneer de computer is gestopt, een actie op de computer plaatsvindt, deze gebeurtenis wordt in het record vastgelegd. Alle servers hebben mogelijkheden om enorme hoeveelheden gegevens op te slaan die op de computer worden verwerkt.

Op het moment dat u verbinding maakt met de server, begint het alle gegevens te verzamelen. Elke VPN- provider heeft een voorgeschreven en beperkte hoeveelheid informatie die hij kan verzamelen uit uw online activiteiten, die u kunt vinden in zijn privacybeleid. Zoals u altijd doet, moet u het privacybeleid van uw VPN-provider, die u zijn diensten aanbiedt, grondig lezen. Als die providers ondanks alles volledige toegang hebben tot uw browsegeschiedenis, maakt dit dan de VPN-services niet waardeloos in termen van uw persoonlijke vertrouwelijkheid?

Het “Geen logboekregistratie” -beleid, dat veel van VPN-leveranciers u aanbieden, houdt in dat zij de informatie van uw activiteiten op internet niet verzamelen. Het is verplicht voor VPN-leveranciers om deze factor te hebben. Zoals hierboven vermeld, zijn de enige gegevens die ze over u kunnen hebben twee IP-adressen (die van u en die van de server) en de methode van uw betaling.