Kan ik nog steeds online worden getraceerd als ik een VPN gebruik?

Als u uw creditcard gebruikt terwijl u de VPN- service koopt, kan uw identiteit bekend worden bij uw VPN-leverancier. Natuurlijk kunnen we betalingen met Bitcoin (dat is virtuele valuta), u helpen om uw persoonlijke gegevens onder bescherming te houden, maar zelfs dat feit is nog niet volledig bewezen. Er zijn slechts twee dingen die uw VPN- provider over u en uw handelingen op internet moet weten: uw IP-adres en dat adres van de server van uw verbinding, ondanks het feit dat ze uw identiteitsgegevens bezitten.

Er is een goede functie van VPN waarmee u uw browsegeschiedenis kunt beschermen: een IP-adres van de server waarmee u bent verbonden, kan zowel van u zijn als van een andere persoon, die ook met die server is verbonden. Het helpt voorkomen dat u wordt gevolgd, waardoor het voor internetproviders ongelooflijk moeilijk wordt om erachter te komen wat u online doet.

Er zijn zelfs gevaarlijkere gevolgen dan alleen het volgen van uw activiteiten. Het gebruik van VPN beschermt u ook niet volledig tegen het bekijken van u door internetproviders, omdat ze het op een andere manier kunnen doen. Door cookies op internet te gebruiken, kunnen marketingbedrijven uw activiteiten gemakkelijker traceren, ondanks het feit dat u tijdens die sessie VPN toepast . Het maakt niet uit waar (op welke tabbladen) u uw tijd doorbrengt: als een van hen wordt getraceerd, worden andere geopende zeker ook getraceerd.