Hoe een VPN te gebruiken

Hoe een VPN te gebruiken

Fase 1: Installeer de gekozen VPN-applicatie

Kies het abonnement dat het beste bij u past en installeer de ExaloVPN-applicatie voor uw smartphone.

Fase 2: stel de gekozen VPN-applicatie in.

ExaloVPN-applicaties zijn snel en eenvoudig in te stellen. Bekijk adviezen die zijn ontworpen voor uw gadget.

Fase 3: kies een VPN-server.

Gebruik een van de servers in 59 landen en doe alles online, beveiligd en beschermd!

Er zijn vreselijke gevolgen voor uw privacy als u de VPN-services niet zo vaak mogelijk gebruikt. Wees de hele dag voorzichtig, maak geen gebruik van de openbare Wi-Fi, omdat u dan het risico loopt te worden aangevallen door cyberhackers, zelfs tegenwoordig in de maanden van vreselijke ziekte. Elke keer dat u verbinding maakt met een netwerk of gewoon Wi-Fi, moet u zich ervan bewust zijn dat de internetprovider ( ISP ) al uw persoonlijke informatie bijhoudt en opslaat en klaar is om deze voor de hoogste prijs te verkopen om meer geld aan u te verdienen. Door de bewegingen van uw IP-adres te volgen, kunnen marketeers u volgen bij al uw acties op internet op verschillende tabbladen. En wees je bewust van de macht van de overheid, die is machtig!

Het belangrijkste doel van internet is om communicatie en gegevensuitwisseling te vergemakkelijken. Helaas omvat het geen gecodeerde transmissies of vertrouwelijkheid van de gebruiker. HTTPS doet zijn best om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen hackers, maar het kan u niet beschermen tegen de ISP, die al uw activiteiten en browsegeschiedenis online bijhoudt en dit zeer snel doet.

VPN is tegenwoordig de meest nuttige en effectieve manier om uw vertrouwelijke gegevens zoveel mogelijk te beschermen, totdat er een nieuw soort internet met beveiligde toegang opduikt.

Wat een VPN wel en niet doet

Net als bij welk veiligheidsinstrument ook, is het belangrijk om de beperkingen van de VPN te kennen. Uiteindelijk verwacht je geen kogelvrij dak om te voorkomen dat je uit het vliegtuig valt of een parachute om een ​​kogel te blokkeren.

Zodra u een VPN inschakelt, lopen uw gegevens via een gecodeerd kanaal naar een server die wordt beheerd door het VPN-bedrijf. Dit geeft aan dat uw internetprovider en alles (of iedereen) dat aan de router is gekoppeld, niet weten hoe ze uw netwerkgegevens kunnen inzien. Na de VPN-server gaan uw gegevens op het gratis internet. Behalve dat u naar een tabblad wordt verplaatst dat HTTPS gebruikt, worden uw gegevens niet meer gecodeerd.

Aangezien uw gegevens afkomstig lijken te zijn van de server van de VPN, is uw authentieke IP-adres succesvol afgescheiden. Dit is belangrijk, aangezien IP-adressen fysiek verspreid zijn en kunnen worden gebruikt om uw onregelmatige positie te ontdekken. In het geval dat iemand uw IP-adres onderzoekt, kan hij het IP-adres van de VPN-server krijgen. Dat kan handig zijn als u uw positie wilt bluffen. Door te linken naar een VPN-server in Madrid, kan het lijken alsof je het netwerk in Spanje opent.

Iets dat VPN niet kan organiseren, is uw gegevens volledig geheim te houden. Om dit mogelijk te maken, wilt u misschien een faciliteit zoals Tor gebruiken. Deze uitstekende beschermingsfaciliteit wordt maximaal eenvoudig geopend via een enkelvoudig soort Firefox-app. Als alternatief voor het simpelweg uitvoeren van uw informatie via een enige tussenpersoon (zoals een VPN-server), beperkt Tor uw informatie via talloze onbetaalde onbetaalde assistent-processers. Dat maakt het voor iemand die interesse in u heeft moeilijker om uw doen en laten online na te jagen.

Het is ook belangrijk om te bedenken dat als je eenmaal bent gekoppeld aan een VPN, de VPN een even grote kans heeft om te zien wat je doet, verbonden als je ISP. Een perfecte VPN zal nooit uw informatie verhandelen, en zou zijn best moeten doen om te garanderen dat het zo min mogelijk gegevens over u en uw doen en laten bevat als u zich maar kunt voorstellen. Die instrumenten om uw vertrouwelijkheid te verdedigen, moeten duidelijk worden opgenomen in de geheimhoudingsregels van het bedrijf. Onze onderzoeken beoordelen de inspanningen die VPN ook verricht om uw vertrouwelijkheid te verdedigen. Als u de voordelen van de VPN die u gebruikt niet leuk vindt, kunt u deze altijd wijzigen voor de betere.

Bovendien kan internet uw acties volgen via cookies, online vingerafdrukken, netwerktracers en aanvullende gecompliceerde instrumenten. Het gebruik van een app die zich verdedigt tegen advertenties zoals Privacy Badger of Ghostery en een browser met vertrouwelijkheidsfuncties zoals Firefox-hulpmiddelen overmeestert die slechte meekijkers en kan het voor promotors moeilijker maken om uw online activiteiten te volgen.

Ten slotte kan het feit dat u een VPN heeft, de bescherming van uw gegevens niet vergeten. Wanneer sommige VPN-providers aanbieden om virussen te blokkeren, probeer dan de standaard antivirusprogramma’s te gebruiken die op uw computer zijn geïnstalleerd, aangezien dergelijke instrumenten precies zijn gemaakt om uw computer te beschermen tegen vervelende virussen.

Phishingaanvallen – het gebeurt als een aanvaller een nepnetwerk gebruikt dat de echt bekende eraan herinnert om uw identiteit te stelen om al uw persoonlijke informatie openbaar te maken. En het is een erg populaire praktijk, wees voorzichtig. U kunt zich beschermen tegen de gevaren van phishing-locaties en pincodes door gebruik te maken van een pincode-beheerder, op gebruikte pincodes een belangrijke teleurstelling zijn. Ons bedrijf is voornamelijk aangewezen op Dashlane en Keeper als wachtwoordbeheerders. Terwijl u uw pincodes invoert, vergeet dan niet om tweefactorauthenticatie overal in te schakelen.

Hoe u een VPN kiest

Zodra we VPN’s hebben geëvalueerd, zijn er enkele belangrijke indicatoren. Ten eerste zal VPN de mogelijkheid hebben om minimaal 5 gadgets tegelijkertijd te koppelen. De beste faciliteiten van tegenwoordig overtreffen deze voorwaarde gewoonweg. Extra is als de VPN-faciliteit BitTorrent- of P2P-gegevens op zijn servers toestaat of niet. Bijna allemaal ja, maar soms zijn er enkele uitzonderingen die onverwachts kunnen gebeuren.

Wat betreft de kosten: de normale prijs van een populaire VPN-faciliteit is € 10-15 per maand. Een VPN-faciliteit die voor elke maand verder wordt betaald, maakt je niet arm.

Er is een mogelijkheid om korting te ontvangen als u langlopende overeenkomsten afneemt. Sluit dergelijke contracten echter pas na een samenwerking van enkele maanden met die aanbieder. Gelieve, profiteren van de gratis proefperiode, die kan worden gevonden in het aanbod vele VPN leveranciers. ExaloVPN kan een maand worden getest voor €10,99. Bevalt het? Neem dan een jaarabonnement, dat kost omgerekend de helft: €4,99.

Heel goed punt is om te begrijpen waar een VPN-leverancier zich bevindt. Het kan u helpen te beseffen onder welke wet- en regelgeving het bedrijf opereert en meer te weten te komen over de beperkingen en grenzen ervan. Bedrijven als ProtonVPN en NordVPN zijn gevestigd in twee verschillende landen over de hele wereld. Dit staat voor het feit dat dergelijke bedrijven niet verplicht zijn tot voorschriften voor het bewaren van informatie, die ze mogelijk moeten bewaren op gecertificeerde gegevens die door de regelgevingsdienst kunnen worden verkregen. Hide My Ass VPN, aan de andere kant, is gevestigd in het VK, dat meer opdringerige wetten heeft. VPN’s zoals Hide My Ass VPN hebben meer indiscrete voorschriften en bevinden zich bijvoorbeeld in het VK.

Het belangrijkste item met betrekking tot VPN is vertrouwen. Als de positie, waardering of faciliteitsvoorwaarden u er niet zeker van zijn in die VPN, let dan op een extra leverancier. Ons bedrijf probeert alle problematische punten en problemen die voor u interessant kunnen zijn om te lezen, te overtreffen.

In PCMag doen ze wijdverspreide snelheidsonderzoeken naar volledig VPN’s. Het betekent niet dat ze denken dat snelheid de belangrijkste eigenschap moet zijn bij het selecteren van een VPN. De keuze is zo groot dat een faciliteit met de hoogste records tegenwoordig misschien verder op zijn plaats kan zijn. We bevelen het onderzoeken van een service op uw thuisinternet aan om persoonlijk te begrijpen hoe het werkt.

Gratis of betaalde VPN’s?

Bij PCMag leidde de laatste tijd een beoordeling van 1.000 personen, waarin ze vragen stelden over VPN-gebruik. Volgens die uitkomsten zei 62,9 procent dat ze niet meer dan € 5 wilden betalen, en 47,1 procent zei dat ze een gratis VPN moesten gebruiken.

Talrijke VPN-services bieden een gratis inleidende actie, maar meestal tijdelijk. Anderen, zoals TunnelBear en AnchorFree Hotspot Shield Elite, hebben absoluut gratis services, maar kunnen een paar hoogtepunten beperken voor betaalde klanten. ProtonVPN is onze eerste beslissing voor gratis VPN’s in het licht van het feit dat het geen informatiebeperking oplegt aan gratis clients. We hebben eerder verteld waarom gratis VPN bijna nooit goed is. We adviseren om e genoemde redenen niet een gratis VPN.

Helaas zijn de meeste VPN’s nog lang niet gratis. Of dan weer zelfs vanaf €10. Hoe het ook zij, u hoeft niet alle beschikbare middelen op te branden om verzekerd te zijn van privacy. Als je de kans hebt dat je na het evalueren van een service voor een maand of twee, meer kunt sparen door langerlopende contracten te kopen.

Aan de slag met een VPN

Als u een VPN-provider heeft gekozen, is de belangrijkste activiteit het downloaden van de applicatie van de organisatie. Normaal gesproken is hiervoor een downloadpagina op de site van de VPN-service . Voel je vrij om de applicaties voor je gsm’s ook te downloaden: je moet ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk gadgets hebt. Over het algemeen betaal je één lidmaatschapskost voor een specifiek aantal licenties (meestal vijf) en daarna kun je de service gebruiken op elk gadget waarvoor het applicaties biedt.

Als de VPN-service waar u aan denkt geen toepassing biedt voor de gadgets die u gebruikt, overweeg dan om hulp te vragen.

We hebben ontdekt dat bij het uitbrengen van VPN’s voor Mac, organisaties af en toe verschillende uitvoeringen beschikbaar hebben in de Mac App Store en op de organisatiesite. Dit heeft alle kenmerken om in te stemmen met de beperkingen die Apple oplegt. Het kan twijfelachtig zijn om te begrijpen welke voor u werkt, maar we hebben de verschillen in onze audits gescheiden.

Wanneer u de applicaties heeft geïntroduceerd, wordt u uitgedaagd om uw inloggegevens in te voeren. Meestal zijn dit de gebruikersnaam en de geheime zin die u hebt gemaakt toen u de service vervolgde. Een paar organisaties, bijvoorbeeld Mullvad en ExpressVPN, hebben vreemde login-frameworks die klanten meer veiligheid bieden, maar die vanaf het begin verwarrend kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen zorgvuldig doorleest.

Wanneer u zich hebt aangemeld, wordt uw VPN-toepassing meestal gekoppeld aan de VPN-server die zich het dichtst bij uw huidige gebied bevindt. Dat zijn nooit echt betere snelheden bij het gebruik van de VPN, aangezien de uitvoering verslechtert naarmate de VPN-server verder van uw echte gebied verwijderd is. Dat is het: uw gegevens worden momenteel veilig ingegraven op de VPN-server.

Merk op dat u de applicatie van de VPN-organisatie niet hoeft te introduceren. In plaats daarvan kunt u de systeeminstellingen van uw gadget zo regelen dat ze legitiem aan de VPN-service worden gekoppeld. Als u zich zorgen maakt over het potentieel voor verkenning binnen toepassingsomgevingen, kan dit een goede keuze voor u zijn. De meeste VPN-services hebben documentatie over de beste manier om uw gadget te ontwerpen. Alles bij elkaar genomen, ontmoedigen we de meeste klanten om deze kant op te gaan. Handmatige installatie houdt in dat u de servergegevens op uw pc fysiek moet vernieuwen, wat irritant is. Bovendien heb je niet de mogelijkheid om naar een van de verschillende hoogtepunten van de VPN-service te gaan, waarvoor je nu betaalt.

Een VPN-server kiezen

Af en toe heb je misschien geen zin om geassocieerd te worden met de server die de VPN-applicatie voorstelt. Misschien moet u uw gebied parodiëren, BitTorrent gebruiken door middel van VPN of aangepaste servers exploiteren. Het kan zijn dat de dichtstbijzijnde server simpelweg niet goed functioneert.

U moet controleren of uw VPN-service BitTorrent-verkeer op een server toestaat of gewoon op expliciete servers. ProtonVPN geeft onmiskenbaar de servers aan die zijn vrijgemaakt voor torrenting, en anderen doen hetzelfde. TorGuard houdt echter verband met torrenting en staat het gebruik ervan toe op alle servers van de organisatie.

Veel VPN-organisaties nemen een intuïtieve gids op als een belangrijk aspect van hun toepassing. Met TunnelBear en NordVPN kun je bijvoorbeeld op landen klikken om te communiceren met servers daar. Het is een waardevolle methode om te begrijpen waar uw gegevens naartoe gaan, maar er is nogal eens een overzicht van toegankelijke servers.

Het kiezen van een server hangt helemaal af van wat u moet bereiken. Voor betere snelheden moet u een server in de buurt kiezen. Om overheidstoezicht te omzeilen, kiest u een server in een land dat uniek is in relatie tot het uwe. Sommige VPN’s bevatten alternatieven om deze procedure te automatiseren. Om toegang te krijgen tot bepaalde inhoud, heb je een server nodig die in de buurt is van de inhoud die je moet bekijken. Als je naar de BBC probeert te kijken, moet je naar een server in het VK gaan.

Sommige VPN-organisaties hebben specifieke servers voor het streamen van video . Deze specifieke servers zijn handig in het licht van het feit dat er streaming services zijn, bijvoorbeeld Netflix. Het gaat om de autoriserende deals die Netflix verzorgt met studio’s, die diverse invulling geven aan verschillende wijken.

Verschillende services zoals NordVPN, Surfshark VPN en ProtonVPN hebben verbeterde beveiligingskeuzes, bijvoorbeeld toegang tot Tor of multihop VPN’s. Tor, zoals hierboven vermeld, is een benadering om uw bescherming gemakkelijker te beveiligen, en geeft u toegang tot verborgen sites op het vermeende Dark Web. Multihop VPN is vergelijkbaar: in plaats van je verkeer simpelweg door een solitaire VPN-server te leiden, huurt een multihop-service je naar de ene server en daarna naar de andere. Beide bijdragen wisselen snelheid uit voor verbeterde bescherming.

Als u ervoor heeft gekozen om first-party applicaties te negeren en uw systeeminstellingen fysiek te ontwerpen, zult u waarschijnlijk de gegevens voor elke VPN-server afzonderlijk moeten invoeren. Dit is vervelend en een deel van de reden waarom we aansporen om op elk denkbaar moment handmatig in te stellen.

Geavanceerde VPN-instellingen

De rangschikking van hoogtepunten in elke VPN verschilt van service tot ondersteuning, dus we kunnen mogelijk speculaties maken over wat u te zien krijgt wanneer u de VPN-instellingen opent. Toch raden we u aan de documentatie te lezen en een poging te wagen om op een paar vangsten te klikken. De meest ideale benadering om erachter te komen hoe je een apparaat moet gebruiken, is proberen, alles bij elkaar genomen.

De meeste VPN-services bevatten een Kill-Switch-functie, die voorkomt dat uw pc gegevens verzendt of ontvangt als de VPN wordt gescheiden. Het is handig om te voorkomen dat kleine hoeveelheden informatie door gedecodeerde gegevens sluipen.

Instellingen lijken uniek te zijn voor elke VPN.

De meeste services bieden een alternatief om voor een VPN-service te kiezen. Dit kan eng zijn, aangezien ze ongebruikelijke namen hebben en organisaties af en toe gegevens geven over wat deze zijn en wat het veranderen van de conventie zal doen. Als alles klaar is, is dit iets dat je alleen kunt doen.

Hoe het ook zij, voor het geval je geïntrigeerd bent, is het protocol dat we voorstellen OpenVPN. Het is open-source, dus het is door talloze ogen opgepikt voor mogelijke kwetsbaarheden. IKEv2 is ook een fatsoenlijk, veilig alternatief als OpenVPN niet toegankelijk is. Merk op dat op bepaalde fasen, bijvoorbeeld macOS en iPhone, OpenVPN over het algemeen niet toegankelijk is vanwege extra beperkingen die aan ontwerpers worden opgelegd. De beste VPN’s voor iPhone geven je toegang tot de beste conventies in hun klasse die op dat podium toegankelijk zijn.

Mogelijk ziet u een keuze om de WireGuard-conventie te gebruiken in uw VPN-applicatie. WireGuard is een proefinnovatie en wordt op geen enkele manier zorgvuldig “voltooid”. Inderdaad, zelfs in zijn huidige staat, lijkt het hoe dan ook een verbluffende snelheid te geven die helemaal niet lijkt op de huidige VPN-regelingen. Het is waarschijnlijk het lot van VPN’s, maar het is ideaal om geduldig te zijn en vast te zitten om het af te maken en volledig te screenen door analisten voordat je je haast om het te omarmen.

Wanneer moet ik een VPN gebruiken?

Voor de beste beveiliging moet u een VPN zo vaak gebruiken als redelijkerwijs kan worden verwacht en, in een perfecte wereld, constant. Dat is in ieder geval perfect, en over het algemeen niet haalbaar. U kunt het over het algemeen opzeggen of uitzetten als het een probleem veroorzaakt en uzelf niet lastig vallen. U moet in ieder geval een VPN gebruiken op elk punt waarop u een systeem gebruikt dat u niet beheert, en vooral als het een open wifi-systeem is.

VPN’s voor Android en andere mobiele telefoons zijn wat lastiger, vooral als je zo vaak mogelijk door de mobiele telefoon heen gaat. Elke keer dat u het informatienetwerk verliest en herstelt, moet de VPN opnieuw verbinding maken, wat een verbijsterende pauze omvat. Het is bovendien gewoon onzekerder dat uw mobiele verkeer kan worden geblokkeerd door onruststokers, maar we hebben gezien dat specialisten aantonen dat het heel goed kan worden voltooid. ExaloVPN heeft een gemakkelijke app voor Android-toestellen.

De meeste mobiele telefoons kunnen van nature worden geassocieerd met een herkenbaar ogende Wi-Fi-organisatie. Dat is voor jou geen accommodatie, maar het is inconsequent eenvoudig om een ​​Wi-Fi-organisatie na te bootsen. Uw telefoon kan in verbinding staan ​​met een computergestuurde honingpot zonder dat u het in ieder geval erkent. U moet in ieder geval een VPN gebruiken terwijl u via Wi-Fi verbinding maakt om uw informatie te bewaken, ongeacht of uw gadget valt voor een aanval als deze.

Veel VPN’s hebben instellingen voor hoe en onder welke omstandigheden ze opnieuw verbinding moeten maken als ze gestoord worden. We kunnen oprecht geen verklaring bedenken dat u uw VPN niet nodig zou hebben om opnieuw verbinding te maken en we raden iedereen aan om ervoor te zorgen dat hun instellingen dit weerspiegelen.

Als u zich zorgen maakt over VPN’s die uw services versoepelen of aanzienlijk verkeer blokkeren, moet u opgesplitste alternatieven onderzoeken. Nogmaals, verschillende organisaties geven dit element verschillende namen, maar de inhoud is dat u kunt kiezen welke applicaties de VPN gebruiken voor hun verkeer en welke applicaties kunnen verzenden zonder de VPN. TunnelBear, bijvoorbeeld, bevat een keuze om geen Apple-applicaties te graven om te garanderen dat ze correct werken op een Mac. Bezoek videodecoraties en gamers die een VPN nodig hebben, moeten dit mogelijk als alternatief onderzoeken.

Een VPN gebruiken om te streamen met Chromecast of AirPlay

Met Chromecast en AirPlay kunt u muziek en video van uw pc of mobiele telefoon delen met luidsprekers, tv’s en stromende dozen. Hoe het ook zij, ze hebben allemaal wifi nodig, wat lastig kan zijn als je een VPN gebruikt.

Op het moment dat een VPN is vergrendeld, reist uw verkeer via een gecodeerde doorgang naar een server ver weg. Dat is zoals het zou moeten zijn, aangezien je niet iemand nodig hebt die over een systeem sluipt om te zien wat je doet. Tragisch genoeg betekent dit bovendien dat Chromecast en AirPlay waarschijnlijk niet zullen werken als je een VPN-dynamiek hebt. Deze gadgets zoeken naar informatie die afkomstig is van een soortgelijk systeem waarmee ze zijn geassocieerd, niet van een VPN-server.

Google Chromecast

De minst complexe regeling is om uw VPN uit te schakelen, maar dat is niet uw enige alternatief. U kunt een VPN op uw switch introduceren. Als u dit doet, wordt het verkeer gecodeerd voor alle gadgets die bij uw switch horen – van uw telefoon tot uw slimme sapcentrifuge -. Het is een buitengewone keuze op papier, maar we denken dat het een aanzienlijke hersenpijn kan worden voor het normale individu.