De wet en VPN’s

De wet en VPN's

Het beschermingsniveau van uw VPN is rechtstreeks afhankelijk van hoe streng de jurisdictie in uw land is of waar het hoofdkantoor van uw bedrijf en de meeste servers zijn geplaatst. Het is gedaan om te begrijpen hoe groot de impact van de autoriteiten op de activiteiten van uw bedrijf en uw klanten zal zijn, gebaseerd op het gebruik van VPN-technologie.

Aangezien de voorschriften met betrekking tot het gebruik van de VPN voortdurend in ontwikkeling zijn, hebben ze de mogelijkheid om anders te worden begrepen. De meeste landen in West-Europa en Noord-Amerika staan ​​bijvoorbeeld het gebruik van VPN-services toe. In tegenstelling tot andere landen zoals Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten, China etc. verbieden het gebruik van VPN door hun burgers. In sommige landen is VPN nogal beperkt, niet volledig verboden.

Als u in China woont, bent u niet verplicht om een ​​certificaat te hebben voor het gebruik van VPN-technologie of om VPN-services aan andere bedrijven te leveren. In Iran of Rusland kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de VPN-service, aangeboden door de overheid. Maar in de Verenigde Arabische Emiraten zijn de wetten strenger: je kunt een boete krijgen of zelfs gevangenisstraf krijgen. In landen als Wit-Rusland, Irak en Noord-Korea is de VPN totaal verboden.

Wees voorzichtig als u in een land woont waar er geen precieze regels of voorschriften zijn met betrekking tot het gebruik van VPN. De gevolgen kunnen vreselijk zijn, zelfs als u denkt dat u niets onwettigs hebt gedaan.

In sommige landen kunt u worden ingelogd tijdens uw internetsessie vanwege de eisen van de overheid voor VPN-leveranciers om legaal de nodige informatie aan hen te verstrekken. Het is mogelijk dat ze uw creditcardgegevens volgen. In dergelijke gevallen moet u voorzichtig zijn, omdat het gebruik van VPN geen volledige bescherming biedt tegen het verzamelen van gegevens van u en het gebruik voor slechte doeleinden.

Besteed voldoende aandacht aan de servicevoorwaarden van de VPN om niet in de problemen te komen. Het is een goede gewoonte om te geloven wat de VPN-leveranciers u proberen te vertellen, maar toch is het beter om een ​​officiële documentatie grondig te lezen.

Ten slotte is het beter om geen gratis VPN te krijgen en een betaalde VPN aan te schaffen om er zeker van te zijn dat alle diensten die aan u worden verleend, goed zijn uitgevoerd. Niet alle gratis VPN-leveranciers bieden u perfecte coderingsservices en bescherming tegen het volgen en bieden van uw persoonlijke gegevens aan adverteerders.