De basisprincipes van VPN-codering

De basisprincipes van VPN-codering

Versleuteling betekent verschillende manieren om uw persoonlijke gegevens te beschermen met VPN.

Met encryptie (versleuteling) wordt het voor alle programmeurs onmogelijk om enige vorm van informatie te lezen, omdat het in onduidelijke teksten verandert, tenzij ze een sleutel hebben om het te lezen. De sleutel is de enige manier om een ​​codering te ontgrendelen en de informatie weer leesbaar te maken. En deze sleutel is uitsluitend van jou en de VPN-server, waarmee je bent verbonden. Er is een antoniem voor codering, decodering genaamd, wat betekent dat de onduidelijke tekst met behulp van de sleutel wordt gedecodeerd in de begrijpelijke tekst.

Stel je bijvoorbeeld de situatie voor, wanneer je iets online koopt: je voert alle financiële gegevens in de regel in om de betaling te bevestigen. Deze gegevens worden altijd gecodeerd en worden pas leesbaar als het om het laatste punt gaat.

Er zijn veel soorten coderingsinformatie die door verschillende VPN-leveranciers worden gebruikt. Om het duidelijk te maken, kunt u hieronder het hele proces lezen:

Op het moment dat u VPN gaat gebruiken, worden al uw gegevens gecodeerd, via het beveiligde pad. Op dit moment verandert al uw persoonlijke informatie in onduidelijke teksten en blijft deze onduidelijk tot het einde van de sessie.

Maakt u zich geen zorgen over uw IP-adres, want het is nu hetzelfde adres als dat van de server waarmee u verbinding heeft gemaakt, toegekend door uw VPN-leverancier.

En nu is het aan jou wat je zoekt en bekijkt op het internet, in de zekerheid dat al je gegevens en browsegeschiedenis betrouwbaar zijn beschermd door VPN

Afhankelijk van het type coderingssysteem dat uw VPN-leverancier heeft en aanbiedt, kan het niveau van de bescherming van uw persoonlijke gegevens variëren.

VPN-typen

Het niveau van de bescherming van uw gegevens hangt rechtstreeks af van het type diensten van uw internetprovider dat u kiest.

Om een ​​zo volledig mogelijke bescherming te creëren, proberen bijna alle VPN-services samen te werken met de interne functies van het apparaat en het besturingssysteem (zoals Mac OS, Windows, Android etc.) waardoor elke applicatie die internet nodig heeft, onmiddellijk wordt beveiligd.

Zelfstandige VPN-services

Er is nog een andere mogelijkheid van codering, die bestaat uit het beschermen van het hele netwerk van één huis of bedrijf en het belangrijkste bedrijf in de VS, dat dergelijke coderingen doet, is Namecheap. Hiermee kan het hele privénetwerk dezelfde VPN gebruiken en kunnen alle apparaten het gebruiken.

Browser-extensies

Sommige populaire browsers zoals Google Chrome en Firefox hebben mogelijkheden om VPN er rechtstreeks op te installeren. U kunt het vinden in de instellingen van een browser en uzelf beschermen. Bovendien heeft browser Opera al een VPN binnen vooraf geïnstalleerd. Er zijn verschillende nadelen van dergelijke VPN’s: ten eerste kunt u alleen uw informatie beschermen door alleen die browser te gebruiken, wat betekent dat andere applicaties onbeveiligd blijven. En ten tweede heeft zo’n VPN een zwakker verdedigingssysteem. Het is beter om gezaghebbende bedrijven met veel beveiligingsservices te kiezen wanneer u VPN voor uw browser kiest. Wees voorzichtig, er zijn tal van oplichters en onbeveiligde applicaties.

Router VPN

Als u veel apparaten heeft die moeten worden beschermd tegen tracking en opslag, is het beter om VPN rechtstreeks op uw router te installeren. Daarom is het enige dat u hoeft te doen, uw gadget te verbinden met de wifi van de beveiligde router en te genieten van beschermd internetgebruik.

Het is niet zo ingewikkeld om een ​​router met VPN in uw huis te installeren: het enige wat u hoeft te doen is een geschikte en betrouwbare VPN-provider kiezen en vervolgens een speciale router kopen, die het VPN-systeem kan onderhouden. Deze routers kunnen iets duurder zijn dan de gebruikelijke, maar desondanks is het goedkoper dan VPN voor elk apparaat te installeren. Vervolgens voert u gewoon alle gegeven parameters in de routerinstellingen in, schakelt u deze in en gebruikt u internet.

Zakelijke VPN

Er is ook een ander soort VPN-bescherming die wordt gebruikt in bedrijven met werknemers die ver van kantoor werken. Hiermee kunnen die werknemers veilig het bedrijfsnetwerk betreden met behulp van de opgegeven toegangscode en specifieke applicatie. Niettemin zijn dergelijke langeafstandsnetwerken moeilijker tot stand te brengen en duurder.

En nu, na uitgelegd te hebben hoe VPN te installeren en op welke manier het werkt, is het tijd om erachter te komen waarom het zo nodig is?